COAST DENIA

BULLS IN LA XARA

STATUE FOR CLIMATE DENIA

FRIDAY MARKET DENIA

LAS FALLAS DENIA

LAS FALLAS DENIA

In Denia  is een populaire vissers- en badplaats (ruim 45.000 inwoners, sterk gegroeid in de laatste 20 jaar).

Het aantal feesten en evenementen in Denia is groot. Geweldig groot zelfs. Zoals elders in Spanje dankt dit zijn oorsprong aan het katholieke geloof waar elke verjaardag van een heilige, zeker van een dorpsheilige, uitbundig met de hele plaatselijke familie dient te worden gevierd.

WAT TE DOE IN DENIA?

De zee en het strand bieden JE de mogelijkheid om te zeilen, surfen, snorkelen, duiken, zeevissen, tochten naar de Balearen te maken en een veelheid aan culinaire visgerechten te proeven. Daarnaast bieden de kuststrook en het achterland de mogelijkheid om te golfen, wandelen, fietsen, tennissen, paard te rijden, autotochten langs culturele en historische bezienswaardigheden te maken. Het prachtige natuurschoon nodigt uit tot wandel-, fiets- of autotochten. Er zijn vele prachtige wandelgebieden met routes van verschillende lengten en moeilijkheidsgraden.

WANDELEN   Je loopt door schaduwrijke sinaasappelplantages of u kunt wandelen naar de top van de berg Montgó, waar u beloond wordt met een onvergetelijk uitzicht op de omgeving. Gedurende alle vier de jaargetijden biedt deze streek een bloeiende natuur.

Vanuit de haven van Denia vertrekken diverse veerboten naar de Balearen. Een uitstapje naar Mallorca of Ibiza behoort tot de mogelijkheden; er zijn dagelijks afvaarten naar deze eilanden.

Voor een dagje winkelen biedt Denia alles wat je nodig hebt. De hoofdstraat Marques de Campo en de vele kleine zijstraatjes bieden een grote diversiteit aan schoen-, kleding- en sieradenwinkels.

Ook de markten van Denia zijn een bezoekje waard. Je vindt er een overdaad aan lokale producten; van fruit en groenten uit de omgeving, vers gevangen vis tot aan handgemaakte kunstwerkjes.

In de vakantie is het belangrijk om te relaxen dus laat je eens verwennen in n van de meerdere spas die Denia te bieden heeft. Kies uit een grote diversiteit aan behandelingen zoals hydrotherapy, baden met klei, algen, lavendel en/of kamille, massages, aromatherapie, reflexologie… en nog veel meer.

 

DE DIVERSE STRANDEN VAN DENIA

Denia heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en met een gemiddelde temperatuur van 20 graden is Denia, met ongeveer 20 kilometer lange zandstrand, de ideale plek om je vakantie te vieren. De prachtige lange kust van Denia wordt afgewisseld door lange zandstranden en rotsachtige baaitjes.

In het noorden van het district ligt het gebied genaamd Las Marinas waar je hoofdzakelijk lange stranden van fijn zand vindt.

In het zuiden van het district Denia ligt het gebied Las Rotas. Dit gebied start met een zandstrand en wordt opgevolgd door een prachtige rotskust met vele baaitjes en inhammen waar voor snorkel en duikliefhebbers prachtige onderwaterlandschappen te bewonderen zijn.

Op de stranden van Denia kan men naast natuurlijk genieten van de zon ook beach-volleyballen, voetballen, surfen en kite surfen, jetskis of kanos huren en duiken.

Wie na dat alles dorst heeft gekregen kan terecht in een van de chiringuitos, kleine strandtentjes die letterlijk op het strand staan. Alle stranden van Denia zijn populaire familiestranden en kregen de Europese blauwe vlag voor hun kwaliteit en netheid. Er wordt tijdens de zomermaanden toezicht gehouden door lifeguards en ze zijn voorzien van douches, zonnebedden parasols (meestal tegen een vergoeding).

De stranden van Denia hebben bovendien meerdere zones speciaal ingericht voor minder validen met onder andere natuurlijk een speciale opgang op het strand en in de zomer vervoer en hulpmiddelen voor op het strand en in de zee. Op Las Marinas kunt u deze plaatsen vinden op de stranden: Punta del Raser en Els Molins en op Las Rotas is dit Marineta Cassiana.

Door de ligging van Denia, tussen zee en bergen in, biedt het een optimale omgeving voor vele verschillende sporten, daar komt het zachte en warme zeeklimaat bij waardoor er het gehele jaar door verschillende sporten ter land of ter zee beoefend kunnen worden.

 

GOLFEN IN DENIA

Deze streek heeft vele golfbanen, 14 om precies te zijn in de regios Alicante en Valencia. De dichtstbijzijnde golfbanen zijn de 18-holes golfbaan van La Sella Club de Golf in Denia, de 18-holes golfbaan van Oliva Nova Campo de Golf en de 9-holes golfbaan van Javea Club de Golf.

 

WATERSPORT

Vanaf maart tot half oktober is het strand richting las Marinas een ideaal gebied voor wind- en kitesurfers. Daarnaast kan men in Denia het hele jaar door zeilen, roeien, kanon, duiken, waterskin, sportvissen, jetski’n etc. De haven en jachthaven bieden tevens alle faciliteiten en apparatuur voor het maken van zeil- of vistochten. Cova Tallada bij Denia is een beschermd natuurgebied met vele rotsen, grotten en beschutte inhammen; een prachtige locatie voor duikers. In Denia bevindt zich een duikschool die tochten naar dit gebied begeleiden.

 

OVERIGE SPORTEN

Naast fiets- of wandeltochten in het natuurreservaat Monte Montg, nodigt dit gebied ook uit tot het maken van tochten te paard. Maar ook voor tennis, squash, paddle en fitnesscentra met o.a. spinning, taekwondo, aerobics, judo en powerplate kunt u hier terecht.